Tájékoztatás a tanulók biztosításáról:

Kedves Szülők!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium két naptári évre szóló – 2018. január 1. napjától 2019. december 31. napjáig - szerződést kötött a Generali Biztosító Zrt.-vel annak érdekében, hogy az Általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló 119/2003.(VIII.14.) Kormányrendeletnek megfelelően biztosított korosztályba tartozó magyar állampolgárok a 3. életévük betöltésének napjától 18. életévük betöltésének napjáig államilag finanszírozott balesetbiztosítási védelemben részesüljenek.

Ezen felül köthető egyéni biztosítás.

 

Közlemény a 2018/19-es tanév tankönyv ellátásáról

Tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a hatályos jogszabályok szerint, a 2018/19-es tanévben tanulóink térítésmentesen kapják a tankönyveket, melyeket iskolánk rendel meg.

A kiosztott tankönyvek az iskolai könyvtár tulajdonába kerülnek, ezért tanév végén a munkatankönyvek és munkafüzetek kivételével,- állaguk megőrzése mellett -, vissza kell adni. Az 1. és 2. évfolyam tanulói megtarthatják tankönyveiket.

A tankönyvek megvásárlására iskolánkon keresztül nincs lehetőség, azt a szülők egyénileg, egy online felületen keresztül tehetik meg.

Az évfolyamok számára összeállított tankönyvlistákat és egyéb információkat az iskola főbejárati ajtajánál függesztjük ki májusban.

                                                                                               Gera Árpád Zoltánné

                                                                                                  intézményvezető

Közlekedésbiztonsági nap

  Március 22-én délelőtt rajzórára készültünk. Meglepődtünk, amikor a tanító néni közölte, hogy helyette egy közlekedésbiztonsági bemutató foglalkozáson veszünk részt.

  Kíváncsian mentünk le az iskola parkolójába, ahol egy autóbusz, és öt felnőtt várt minket. Felszálltunk és már indultunk is az ismeretlen úticél felé. Izgatottan figyeltünk, mert előttünk egy rendőrautó haladt; mutatta az utat. Útközben megismertük a jármű belsejében lévő eszközök használatát, valamint egy megállóban az autóbuszra való fel-és leszállás biztonságos menetét. Tetszett nekünk ez a jármű, mert olyan „retro” volt.

Egyszer csak megérkeztünk a régi vasútállomás elé, ahol azt gyakoroltuk; hogyan kell várni a buszra. Aztán meg kellett tippelni, vajon melyik bójánál áll meg a buszunk, ha hirtelen fékez? Ezt a versenyt Lili nyerte.

Megnéztük azt is, ki tud összenyomni egy vízzel teli palackot. Erre senki nem volt képes. De amikor a földre téve a jármű áthajtott rajta, kirobbantotta belőle a vizet, és palacsintaként hevert a földön az általunk „összenyomhatatlan” palack. Ez a kísérlet tetszett a legjobban!

  A rendőr nénik nagyon kedvesek voltak. Elbúcsúztunk és visszaszálltunk az autóbuszra. Útközben még kaptunk egy-egy matricát. Észre sem vettük, úgy elrepült az idő.

Máskor is nagyon szívesen részt vennénk ilyen érdekes, tapasztalatokat bővítő programon.

4. b osztály

 

Alma, citrom akció

Március 22-én került megrendezésre az iskola előtt rendőri segítséggel az alma-citrom akció. amiben a mi osztályunk is részt vett. Ez volt a napunk fénye.

Láthatósági mellények felöltése után indult az akció. Két rendőr segítségével ellenőriztük az iskola előtt az autósokat. Miután a rendőr leállította az autóst, mi megköszöntük, hogy vigyáz a gyerekekre, és hogy bekapcsolja a biztonsági övet.  A rendőr bácsi ellenőrizte az autós iratait. Ha mindent rendben talált, akkor egy alma volt a jutalom. Mi egy-egy rajzzal is kedveskedtünk az erre járó autósoknak. Citromot akkor adtunk volna, ha valami szabálytalanságot fedeznek fel. Szerencsére senki sem kapott citromot.

Remek volt ez a nap és számunkra emlékezetes marad.

4. a osztály tanulói

 

Járási mesemondó verseny Izsákon

Iskolánkban évtizedek óta megrendezzük házi mesemondó versenyünket, azonban első alkalommal kaptunk lehetőséget arra, hogy a járási versenyt is mi szervezzük. Erre április 10-én 6 település tanulóinak részvételével került sor. A méltó környezetben megrendezett, jó hangulatú megmérettetésen a következő eredmények születtek:

1-2. évfolyam

I.Hlavács Hanna 1.o. Kiskőrös

II. Fazekas Krisztián 2.o. Izsák

III. Pálinkás Attila 1.o. Bócsa

3.-4. évfolyam

I. Varga Mihály 3.o. Csengőd

II. Ötvös Balázs 3.o. Kaskantyú

III. Mezei Márton 4.o. Izsák

Gratulálunk a helyezetteknek, akik májusban járásunkat képviselik, az ugyancsak Izsákon megrendezendő tankerületi versenyen!

 

Matematika verseny az alsó tagozaton

Ebben a tanévben február 22-én került sor az alsó tagozatos diákok iskolai matematikai versenyére, amelyen a  2.-3.-4.osztályos tanulók mérhették össze tudásukat.

A verseny eredménye:

2.évfolyam:

I.   Mezei Zsigmond 2.b

II.  Dobos Szaffi 2.c

III. Horváth Zalán 2.b

3.évfolyam:

I.   Vida Patrik Énok 3.b

II.  Rábaközi Balázs 3.c

III. Sőreghy Lili 3.b

4. évfolyam:

I.   Botka-Vincze Richárd 4.b

II.  Lévay Márton 4.a

III. Hajagos Valter 4.b

3.-4. osztályos legjobbjaink március 6-án Orgoványon, a körzeti matematika versenyen képviselhették iskolánkat. Ott a legjobb eredményt a harmadik évfolyamosok között Sőreghy Lili (3.b) érte el az 5.helyezésével. Fodor Eszter (3.b), aki itthon negyedik helyezést ért el,  Orgoványon 8. lett. A legeredményesebb negyedikes Lévay Márton (4.a) lett 8.helyezéssel.

Gratulálunk nekik!

 

Helyesírási verseny az alsó tagozaton

Március 13-án az alsós tanulóknak helyesírási versenyt rendeztünk. A versenyzők tollbamondást írtak, hibás szöveget javítottak és egy helyesírási totót töltöttek ki.

A következő eredmények születtek:

2.évfolyam:

I.   Sőreghy Nándor Márk 2.b

II.  Feró Lujza 2.b, Papp Emma 2.b

III. Jurászik Janka 2.a

 

3.évfolyam:

I.   Sőreghy Lili 3.b

II.  Csomor Anna 3.c

III. Szabó Anabella 3.a

 

4.évfolyam:

I.   Dubecz Vanda 4.a

II.  Beck Antonella 4.a

III. Csík Iringó Judit 4.a

Április 6-án ezek a tanulók a jakabszállási körzeti versenyen képviselték iskolánkat. Az ott elért eredményekről csak a következő lapszámban tudunk hírt adni.