Iskolaangyal

A karácsony előtti utolsó héten idén is útjára indult az iskolaangyal. Iskolaangyal az lehetett, aki legalább két tanárától és három diáktársától ajánlást hozott. Sok munkája akadt, hiszen több mint száz ajándékot kellett kiszállítania iskolaszerte. Az ajándékokat név nélkül küldhették a gyerekek egymásnak, tanáraiknak. Köszönjük azoknak a kollégáknak és szülőknek, akik a jó ügy mellé álltak, és segítettek szebbé tenni a gyerekek karácsonyát.

Hajmáné Farkas Éva és Tercsiné Hetényi Viktória

gyermekvédelmi felelősök

 

Biczó-Mikulás

A Biczó Csárda és Lovaspanzió idén is vendégül látta iskolánk 50 tanulóját. A finom uzsonna és a Lóca együttes vidám műsora után megérkezett a Mikulás is, aki gazdagon megrakott csomagokkal lepte meg az izgatott gyerekeket. Köszönjük a Biczó csárdának és a Gyermekvédelmi Szolgálat munkatársainak ezt a felejthetetlen délutánt!

Hajmáné Farkas Éva és Tercsiné Hetényi Viktória

gyermekvédelmi felelősök

 

Zeneiskolások jótékonysági estje

December 16-án, szombaton 17 órai kezdettel az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Tanítók Alapítványa az Izsáki Iskoláért és a Szülői Munkaközösség rendezésében jött létre a már hagyományosnak mondható adventi hangverseny, mely először került megrendezésre az új iskola aulájában. A karácsonyi hangulatról az aula igényes elrendezése és szülők fáradtságos munkája gondoskodott. Nagy izgalommal vártuk, hogyan vizsgázik az aula akusztikája hangszeres művek esetén, mely a IX. Regionális Kórustalálkozón már bizonyított. Mindenki megelégedésére a nagy tér ellenére, vagy pont emiatt rendkívüli élménynek lehettünk részesei.

A látogatóknak a rendezvény kapcsán lehetősége volt anyagi támogatást nyújtani az alapítványnak. A befolyt összeg – amely idén elérte a 141.000 forintot – a művészeti iskola eszközállományának javítását és bővítését szolgálja.

 A hangversenyen a zeneiskola összes tanszaka képviseltette magát. Hallhattunk hegedűt, zongorát, furulyát, kürtöt, gitárt, trombitát, karácsonyi dallamokkal örvendeztetett meg bennünket az iskola gyermekkórusa, valamint a citera együttes. A gyermekeken kívül a zeneiskola tanárai is aktív résztvevői voltak a koncertnek és idén is volt olyan anyuka, aki gyermekével közösen lépett fel a koncerten. A kis művészek nagy örömmel és lelkesedéssel adták elő darabjaikat, a közönség pedig nagy szeretettel és élvezettel fogadta Őket. A szülők, nagyszülők, testvérek, pedagógus kollégák, zenekedvelők a koncert végén feltöltődve és lelki, zenei élményekkel gazdagodva térhettek haza otthonukba, folytatva az adventi készülődést. A Kiskőrösi Tankerületnek köszönhetően egy művészpalánta sem térhetett haza üres kézzel, mindenkinek tudtunk kedveskedni egy kis ajándékkal.

A zeneiskola és pedagógus kollégáim nevében szeretném megköszönni a Kiskőrösi Tankerületnek, iskolánk alapítványának, a Tanítók Alapítványa az Izsáki Iskoláért, a Szülői Munkaközösségnek, a Tegyünk Izsákért Egyesületnek, és azoknak a szülőknek, akik áldozatos munkájukkal, anyagi támogatásukkal lehetővé tették ennek a csodálatos estének a létrejöttét. További munkájukhoz sok erőt, egészséget kívánunk szeretettel az Új Esztendőben!

Nagy-Kanász Szabolcs

munkaközösség vezető

 

Kazinczy-verseny

2017. december 13-án tartottuk a hagyományos szépkiejtési, olvasási versenyt a felső tagozatos tanulók számára. A versenyzők feladata egy ismeretlen szöveg hibátlan felolvasása volt.

A következő eredmények születtek:

5-6. osztály

I. helyezett: Balogh Babett Anna 6. c

II. helyezett: Bartek Viktória 5.a

III. helyezett: Fodor Mirella 5.b és Szabó Eszter 6.c

 

7-8. osztály

I. helyezett: Nagy Márk 8.c

II. helyezett: Ungor Anett 8.c

III. helyezett: Mészáros Lilien 7.a és Perjés Bendegúz 8.c

A helyezettek tárgyjutalomban részesültek. A kiskőrösi területi versenyen az első helyezettek képviselik iskolánkat.

Kapás Zoltánné

 

Szépírás - Kézírás

Lezsák Sándor, a magyar országgyűlés alelnöke az ősz folyamán „Kinek a legszebb a kézírása?” címmel verseny hirdetett a környékbeli általános iskolák tanulói számára. Iskolánkból 39 alsós és 25 felsős tanuló kézírását küldtük el. Közülük nagyon sokan kaptak kisebb tárgyjutalmat karácsonyra, melyet lakcímükre postáztak.