Mesemondó verseny az alsó tagozaton

2019. január 15-én délután iskolánk alsós és napközis munkaközössége mesemondó versenyt rendezett, melyre minden osztály a legjobb mesemondóját nevezte be. Mesés, téli környezetben zajlott a verseny. A zsűri és a vendégek 11 ügyes kis mesemondó előadását hallgatták meg. Míg a zsűri meghozta a döntését, addig a gyerekek kézműveskedtek, játszottak.  A következő eredmények születtek ezen a varázslatos délutánon:

1.-2. évfolyam:

I.   Csernák Zora 2.a

II.  Hürkecz Hanna  1.c

      Sebők Fanni  1 .a

III. Bognár Zsófia  2.b

      Bencsik Alex 1.b

 

3.-4.évfolyam:

I.   Rábaközi Balázs  4.c

II. Varga Gergő  4.b

III.Fazekas Krisztián 3.c

 

Gratulálunk mindenkinek!

A négy legjobb mesemondó  a járási tankerületi versenyen képviselhette iskolánkat.

 

MESEORSZÁG Izsákra költözött

Az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont 2019. január 23-án az alsó tagozatosok járási mesemondó versenyének. Erre az alkalomra az iskola ének szaktanterme Muzslai Katalin nyugdíjas tanítónő és az alsó tagozaton tanítók munkájának köszönhetően varázslatos meseországgá alakult át, méltó körülményeket biztosítva a „Meseország királyi/királynői” címéért folyó versenynek.

A járás hat településéről, a házi versenyek legjobbjaiként, 14 mesemondó érkezett a megmérettetésre. A ceremóniamester vezényletével először játékos gyakorlattal és varázsdallal igyekeztek a mesés hangulatot megteremteni. A kiválasztott hóvirágba rejtett sorszámok alapján egymás után következtek a mesemondók, a sok, szépen elmondott mesével nehéz feladat elé állítva a Bölcsek Tanácsát (a zsűrit). A próbatételek után, amíg a zsűri tanácskozásra visszavonult, a gyerekek és kísérőik kreatív foglalkozással, farsangi fánkot és teát fogyasztva múlatták az időt.

Kapás Zoltánné, magyar-történelem szakos tanár, mesterpedagógus, a Bölcsek Tanácsa elnökeként ismertette a járási mesemondó verseny eredményét:

1-2. évfolyam:
1.helyezett: Hlavács Hanna – Kiskőrös
2.helyezett: Jámbrik Janka – Fülöpszállás
3.helyezett: Csernák Zora – Izsák

 

3-4. évfolyam:
1.helyezett: Varga Gergő – Izsák
2.helyezett: Ötvös Balázs – Kaskantyú
3.helyezett: Rábaközi Balázs – Izsák

Különdíjban részesültVarga Mihály (4.o.) – Csengőd

 

A járási verseny első két helyezettje jutott tovább a Kiskőrösi Tankerületi Központ tankerületi mesemondó versenyére, ami 2018. február 13-án Kisszálláson kerül megrendezésre.

                                                                                 Faragó Gábor (vira.hu) tudósítása alapján

 

Széchenyi István Matematikaverseny

Iskolánk felső tagozatos matematika házi versenyének győztesei: Botka-Vincze Richárd (5.b), Édes Hanna (6.b), Bránya Adrienn (7.b) és Kovács Eliz (8.b) képviselték iskolánkat a január 24-én Ágasegyházán megrendezett Széchenyi István Matematikaversenyen, ahol hét környékbeli iskola legjobb matekosai mérték össze tudásukat. Az izgalmas feladatok komoly kihívás elé állították a versenyzőket, de szépen teljesítettek tanulóink, évfolyamában Ricsi 2., Eliz 3. helyezést ért el.

Gratulálunk nekik!