Kedves Támogatóink!

Az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola harmadik osztályos tanulói és szülei nevében tisztelettel köszönjük, hogy tombolatárgy adományozásával vagy pénzbeli hozzájárulással támogatták a harmadik évfolyamosok jótékonysági bálját, melyet az erdei iskolai költségek csökkentése érdekében rendeztünk.

Köszönjük, ha személyes jelenlétével is megtisztelte rendezvényünket!

Adományával, hozzájárulásával lehetővé tette, hogy a gyermekek közül mindenki részt vehessen az erdei iskola programjain. Köszönjük, hogy támogatott bennünket!

Harmadik évfolyamos diákjaink szüleinek is köszönettel tartozunk, mert a bál előkészítésében, lebonyolításában, utómunkálataiban igazi partnerként, fáradságot nem sajnálva segítették munkánkat a közös cél érdekében.

Támogatóinknak és a szülőknek egyaránt szeretetteli adventi időszakot és áldott karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Kovács Edina 3.a, Fodorné Bálint Éva 3.b, Erősné Solti Gizella 3.c osztály tanító nénijei

 

 

Versmondó verseny az alsó tagozaton

2017. október 24-én ismét megrendezésre került a versmondó verseny az alsó tagozatos gyerekek számára. Az osztályközösségek legjobbjai, összesen 22 tanuló mondta el versét.

A szervezők gyönyörű őszi dekorációval tették még hangulatosabbá a verseny helyszínéül szolgáló tantermet. A következő eredmények születtek:

1.-2. osztályos korcsoportban:

1. helyezett: Mezei Zoé 2.a

2. helyezett: Rácz Regő 2.c

3. helyezett: Csehszakál Molli 1.a

                     Bognár Zsófia 1.b

 

3.-4. osztályos korcsoportban:

1. helyezett: Mezei Márton 4.a

                     Rábaközi Balázs  3.c

2. helyezett: Szabó Boglárka 4.a

3. helyezett: Antal Emma 3.b

                    Csomor Bíborka 3.c

 

Köszönet illet minden kedves szülőt és pedagógust, hogy időt, s energiát nem kímélve felkészítették a gyerekeket! Az első helyezést elért tanulók járási tankerületi versenyen képviselhetik majd iskolánkat. Sok sikert kívánunk a további felkészüléshez!

Szervezők

 

Kézmosás Világnapja

Rajzpályázat az alsó tagozaton

A kézmosás világnapja (október 15.) alkalmából ebben a tanévben is, a már hagyománnyá vált rajzpályázaton vehettek részt iskolánk alsó tagozatos diákjai.

A 10 osztályból számos alkotás érkezett a kézmosás fontosságáról. Minden résztvevő apró jutalomban részesült. A gyerekek nagy izgalommal várták az eredményhirdetést.

A napközis tanító nénik szavazatai alapján helyezést értek el az alábbi tanulók:

1.-2. évfolyamos korcsoport:

1.      helyezett:  Papp Emma 2.b

2.      helyezett:  Czick Diána 2.b

3.      helyezett:  Szénási Blanka 2.a

 

3.-4. évfolyamos korcsoport:

1. helyezett: Beck Antonella 4.a

2. helyezett: Varga Zoltán 3.a és Ungor Áron 3.a

3. helyezett: Frankó Johanna 3.b

Minden résztvevőnek gratulálunk!

 Kovács Edina és Kollárné Cséplő Gabriella tanítónők

 

Siker a hegedűversenyen

IV. Országos Bihari János Hegedű -és Vonós Kamarazenei Fesztivált 2017. október 20-án rendezték meg Abonyban. A zeneiskolánkat második alkalommal Halmi Norbert Sándor hetedik osztályos tanuló képviselte. Norbi a harmadik korcsoportban szerepelt. A verseny anyagában kötelező volt egy magyar zeneszerző műve és egy szabadon választott darab. Műsora: Járdányi Pál: Magyar tánc és Ch. Dancla: Premier solo op. 77. I . tétele volt. Norbi a tavalyi sikerét újra megismételhette, arany helyezést ért el. Nagyon örültünk a szép eredménynek, ami reméljük, újabb sikerekre sarkallja a hegedűtanulásban.

Farkas Orsolya hegedűtanár

 

Szavalóverseny a felső tagozaton

2017. november 23-án rendeztük meg a felső tagozatos diákok számára meghirdetett, Balogh Józsefné Zsuzsika tanárnő emlékére szervezett házi szavalóversenyünket. A közönség számos szép verssel gazdagodott, a legkiválóbb versmondók könyvjutalomban részesültek.

5-6. évfolyam:

I.                    helyezett: Tóth Marcell 5.b

II.                 helyezett: Antal Róza 5.b

III.              helyezett: Balogh Babett 6.c

Nagy Bianka 6.a

Zsoldos Márton 6.a

7-8. évfolyam:

I.                    helyezett: Lévai Bernadett 8.c

II.                 helyezett: Nagy Márk 8.c

III.              helyezett: Perjés Bendegúz 8.c

Péter Debora 8.a

Ungor Anett 8.c

 

Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

 Iskolánk felső tagozatos tanulói ebben az évben is részt vettek a Magyar Nyelvtudományi Társaság által meghirdetett Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny első, iskolai fordulóján. A diákok évfolyamonként (5., 6., 7. és 8. évfolyam) versenyeztek. A megyei fordulóba Lévai Bernadett jutott tovább. A helyezést elért diákok jutalomban részesültek.

5. évfolyam:

I.                    helyezett: Fodor Mirella 5.b

II.                 helyezett: Czick Vivien 5.b

III.              helyezett: Bartek Viktória 5.a

6. évfolyam:

I.                    helyezett: Szabó Milán 6.c

II.                 helyezett: Szondy Anna 6.a

III.              helyezett: Csősz Dominik 6.c

7. évfolyam:

I.                    helyezett: Tercsi Balázs 7.a

II.                 helyezett: Kovács Eliz 7.b

III.              helyezett: Mészáros Lilien 7.a

8. évfolyam:

I.                    helyezett: Lévai Bernadett 8.c

II.                 helyezett: Édes Barnabás 8.a

III.              helyezett: Ungor Anett 8.c

 

Döntés előtt a nyolcadikosok – Hogyan segítjük diákjaink pályaválasztását

Minden évben izgalmas időszak végzős tanulóinknak az első félév. Dönteniük kell: merre tovább? Szerencsés az a gyerek, aki biztosan tudja, hogy mi szeretne lenni, mi érdekli igazán, melyik középiskolában folytatná szívesen tanulmányait. Sajnos, elég kevesen vannak ilyenek. A többség szinte az utolsó pillanatra halasztja a döntést, ami nem baj, ha ez az időszak az információgyűjtéssel, a tájékozódással telik. Minden évben október közepén szervezünk Pályaválasztási szülői értekezletet, ahová meghívjuk a környékbeli középiskolák igazgatóit, képviselőit, hogy röviden bemutathassák iskolájuk irányultságát, képzéseit. Utána pedig lehetőséget teremtünk a személyes, közvetlen ismerkedésre. Ezen a szülői értekezleten természetesen a nyolcadikos gyerekek is részt vesznek szüleikkel. Idén 12 középiskola fogadta el meghívásunkat. Szintén októberben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának szervezésében a Foglalkozások Hete c. programsorozat keretén belül 15 tanulónk járt a kecskeméti Kocsis Pál Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskolában és annak Tangazdaságában. Október végén a kecskeméti Pályaválasztási Kiállításra vittük el a nyolcadik évfolyam minden tanulóját. Az ingyenes utazást a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskőrösi Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztálya biztosította részünkre. Pályaorientációs osztályfőnöki órákat tartott a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat továbbtanulási és pályaválasztási tanácsadója októberben. Érdeklődésvizsgálat-teszt alapján segített megfelelő irányt mutatni a tanulóknak. Decemberben ismét találkoznak vele a nyolcadikosok, amikor a középiskolák nyílt napjain tapasztaltakat és az elképzeléseket újra átbeszélik. A középiskolák főleg novemberben szerveztek nyílt napokat. A diákok többsége 3-4 iskolába is ellátogatott, hogy minél több információ birtokában legyenek. Sok középiskola személyesen is bemutatkozik röviden tanulóinknak, általában a nagyszüneteket szánjuk erre. Sokszor volt tanítványaink jönnek vissza és népszerűsítik jelenlegi iskolájukat. December közepén a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája „Gáspár  Roadshow”-val érkezik hozzánk. 20 tanulónk fog a programban részt venni, akiknek elképzelései között ott szerepel valamelyik „gáspár-szak”. A hátrányos helyzetű tanulók Arany János Programjairól két alkalommal tájékoztató szülői értekezletet tartottunk a programban résztvevő középiskolák tanárainak közreműködésével. Meghívtuk az érintett tanulókat és szüleiket, reméljük, lesz idén is tanulónk, aki bekerül a programba. A napokban postázzuk a Tanulói jelentkezési lapokat a központi írásbeli vizsgára, amelynek időpontja 2018. január 20.

A nyolcadikosoknak tehát dönteni kell! Kívánjuk, sikeresen válasszanak!

 Dr. Turainé Lakatos Edit pályaválasztási felelős