EU támogatásból tanulnak a tanárok!
Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)

Projekt neve: TÁMOP-3.1.5-09/A/2-2010-0001

Kedvezményezett neve: Izsáki ÁMK, 6070 Izsák, Kossuth Lajos utca 39.

Projekt leírása:

12 millió forintot nyert az izsáki iskola a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében pedagógusképzésre, a pedagógiai kultúra korszerűsítésére, „pedagógusok új szerepben” támogatására.

Az intézmény három pedagógusa részesülhet 50%-os munkaidő-kedvezményben két tanéven át a TÁMOP 3.1.5-09/A/2 pályázatnak köszönhetően, s szerezhet újabb végzettséget, ill. pedagógus szakvizsgát.

Az iskola a lehetőséget informatika szakos tanár ellátottságának bővítésére szeretné kihasználni, - 2 fő tanul majd informatikát -, valamint egy pedagógus bővítheti ismereteit közoktatás-vezető szakon.

A konstrukció célja a pedagógiai kultúra korszerűsítése, ugyanis az új tanítási és tanulási módszerek megjelenése, a hagyományos pedagógusszerepek megváltozása, az informatika széleskörű megjelenése az oktatásban egyaránt nagy kihívást jelentenek a pedagógusok és az intézmények számára.

Az új körülményekhez való gyors alkalmazkodáshoz, az oktatás színvonalának emeléséhez, az új módszerek és az új oktatási szolgáltatások széleskörű bevezetéséhez a pedagógusok intenzív módszertani és szakmai fejlesztésére van szükség. Ennek érdekében igyekszünk minden kínálkozó pályázati lehetőséget kihasználni.

Mindehhez jó alapot adott a TÁMOP 3.1.4 pályázat új módszertani kultúrába bevezető továbbképzés sorozata, s a méltó folytatást a jelen pályázat fejlesztéseket megerősítő, támogató képzései jelentik, melyek remélhetőleg garantálják a módosított Pedagógiai Programunk minőségi megvalósítását.

A két képzési év alatt a három bevont pedagógusunk sikeres tanulmányokat folytatott, államvizsgáikat letették és informatika tanítói, informatika tanári és közoktatási vezetői diplomát szereztek. A projekt 2012. július 31-ikével lezárult. A kötelező jelentéseknek és elszámolásoknak eleget téve a fenntartási időszakba lépett.

Gera Árpádné
projekt-vezető

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Cím: 1134 Budapest, Váci út 45. "C" épület
Tel.: +36 1/273-4250
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.esza.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

Elérés: NFÜ, ESZA