Erzsébet program-Napközis Erzsébet tábor

A 2018/2019-es tanévben második alkalommal pályáztunk Napközis Erzsébet táborra. Pályázatunkat három turnusra adtuk be. A nyári szünetben, három egymást követő héten át, hétfőtől péntekig táborozhattak iskolánk alsó tagozatos gyerekei. A nyertes pályázatok elbírálását követően, megkezdtük a táborok szervezését.

A táborok programjait az intézmény pedagógusaival közösen állítottuk össze a gyerekek igényeihez és a helyi sajátosságokhoz igazodva. Június utolsó hetében az 1-2. évfolyamosok, július első hetében a 3-4. évfolyamosok sporttáborban táborozhattak, július második hetében pedig az 1-4. évfolyamosok természetjáró/sporttáborban vehettek részt.

A táborokban színes programok várták a gyerekeket, melyek között megtalálhatók voltak a kézműves programok és a hagyományőrzés, a sport és játékos tevékenységek, mint pl. foci, sor és váltóversenyek, önismereti foglalkozások, az egészséges életmódra és környezettudatos magatartásra nevelés.

A program fontos részét képezte a közösségépítés. Minden héten részt vettünk egy buszos kiránduláson. Ezek között a programok között szerepelt a Szarvasi Mini Magyarország és az Arborétum megtekintése, Sétahajózás, a Bikali Élménybirtok megtekintése, mozilátogatás, kalandparki túra.

A tábor helyszíne a focipálya volt. Napi négyszeri étkezést kapott minden táborozó. Táboraink céljai között szerepelt, hogy a gyerekek hasznosan, mozogva, játszva, új eszközöket és kézműves technikákat megismerve, a sportolva töltsék el az időt a nyári szünetben.

 

Szabadszállási Dorina