TORNA

LABDARÚGÁS

AEROBIC

KÉZILABDA

LOVASOKTATÁS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aerobic (2018/2019)

18 lány ( 8 alsó és 10 felső tagozatos lány) jár hetente egy alkalommal aerobic szakkörre. A lányok körében kedvelt a zenés, táncos foglalkozás, lelkesen járnak az órákra. A táncos koreográfiák tanulása, gyakorlása mellett törzsizomzat erősítő gyakorlatokkal és játékos feladatokkal színesítve tartjuk az edzést. Örömmel szerepelt a csoport iskolánk Együtt a Nebulókért című jótékonysági rendezvényén. Fellépők: Csernák Zora, Kovács Lea, Galambfalvi Csenge, Kanizsai Evelin, Orbán Cintia, Kapus Anna, Bócsai Mira, Tassi Fruzsina, Csupor Csilla, Jurászik Rózsa, Rózsa Fanni, Kabashi Vlera, Kis Virág, Takács Kíra, Virág Lara és Virág Letti.

Szabóné Pápa Edit 

 

Labdarúgás (2018/2019)

2018-19-es tanévben 4-4 fiú és lány korcsoportban szerepelnek diákjaink a BIP-ban. A felső tagozaton tömbösítve 1x2, az alsó tagozaton 2x1 órában vannak foglalkozások. A lányok a kisebb létszám miatt a fiúkkal párhuzamosan, vagy közösen vesznek részt a foglalkozásokon.

A diákolimpia IV. korcsoportjában fiú teremlabdarúgáson körzeti II. helyezést értünk el, a BIP programban pedig mind a 4 korcsoportban (fiú, lány) 1-1 őszi és tavaszi, valamint két téli fordulóban vettek részt csapataink.

Meghívásos versenyeken is szépen szerepeltünk: Bugacon (4 fiú és két lány korcsoportban), Jakabszálláson, Soltvadkerten, Lakiteleken (Grosics Kupa 2 korostályban). A foglalkozások látogatása néha hullámzó, de a versenyeken nagy lelkesedéssel vesznek részt tanulóink. A SNI tanulók hagyományos Luca Kupa elnevezésű megyei labdarúgó tornáját az idei tanévben is sikerrel tudtuk megrendezni.

Eredmények:

Fiúk:

  • Tavasz Kupa, Jakabszállás

III. korcsoport III. hely

Legjobb kapus: Bóbis Olivér 5. b

  • Grosics Kupa, Lakitelek

II. korcsoport IV. hely

  • Grosics Kupa, Lakitelek

IV. korcsooport III. hely

Legjobb kapus: Damásdi Zsolt 7. b

  • Bugac Kupa, Bugac

I. korcsoport V. hely

  • Bugac Kupa, Bugac

II. korcsoport V. hely

  • Bugac Kupa, Bugac

III. korcsoport III. hely

  • Bugac Kupa, Bugac

IV. korcsoport IV. hely

Lányok:

  • Bugac Kupa, Bugac

II. korcsoport II. hely

  • Bugac Kupa, Bugac

IV. korcsoport IV. hely

  • Kossuth Kupa, Soltvadkert

IV. korcsoport II. hely

Legjobb kapus: Tóth Katalin 6. c

 

Gréczi Gábor

 

Torna (2018/2019)

 

A versenytorna edzésekre többségében az alsós gyerekek jártak ebben a tanévben. Lelkesen vettek részt a foglalkozásokon. Lány és fiú csapatokkal egyaránt versenyeztünk, a Torna Diákolimpia fordulóin és meghívásos versenyeken vettünk részt.

A lányokkal a Diákolimpia körzeti döntőjében és a Zsóka Kupán tornáztunk. Mindkét versenyen V. helyezést ért el a csapat.

Csapattagok: Tóth Blanka 3.b, Prikkel Lea Sára 4.b, Tóth Fruzsina 4.b, Tóth Natasa 4.b, Varga Kincső 2.b, Balogh Anikó 4.b és Antal Emma 4.b

A fiúkkal I. és III-IV. korcsoportban versenyeztünk. A Diákolimpia megyei döntőjében mindkét csapatunk 3. helyezett lett. Az egyéni összetett versenyben az alsós fiúk közül Horváth Zalán 3.b 5., Horváth Botond 1.a 6. helyezett lett. Mindkét csapat továbbjutott az országos elődöntőbe. Az elődöntő csapatversenyében az alsósok a VIII., a felsős fiúk a továbbjutást jelentő V. helyet szerezték meg. A Torna Diákolimpia országos döntőjében kisebb rontásokkal tornáztunk. Az izsáki fiúk az összetett csapatversenyben a X. helyen zárták a 2018/19-es tanév versenysorozatát.

A tanév zárásaként Kiskunhalason, a Fazekas Kupán vettünk részt. Felszabadultan tornáztak a fiúk. Az alsósaink IV., a felsőseink a II. helyezést szerezték meg. Az egyéni összetett versenyben a III-IV. korcsoportos fiúk között Vida Jonatán 8.b II., Csősz Tamás Ferenc 8.b VI. helyezett lett.

Csapattagok: Csősz Tamás Ferenc 8. b, Tóth Marcell 6. b, Bencsik István 7. c és Vida Jonatán 8. b (III-IV. korcsoport) Horváth Botond 1. a, Mezei Ádám 1. a, Csomor Ádám 2. b, Horváth Zalán 3. b, Halasi Imre 1. c, Tóth Szilveszter 1. c és Kovács László Marcell 1. a (I. korcsoport)

Szabó József

 

Kézilabda (2018/2019)

A kézilabda sport népszerűsége tovább nő az izsáki gyerekek körében. A Magyar Kézilabda Szövetség szervezésében megrendezett Sulikézi Fesztivál és a Gyermekbajnokság, valamint a Kézilabda Diákolimpia korosztályos fordulóin vettünk részt.

A három fordulóból álló, Mezőtúron és Balatonbogláron a Nemzeti Kézilabda Akadémián megrendezett Sulikézi Fesztiválon alsós lány és alsós fiú csapattal vettünk részt. Kéziseink látványos, igazi élményszámba menő mérkőzéseket játszottak

 

Csapattagok: Balogh Anikó 4.b, Tóth Blanka 3.b, Jurászik Janka 3.a, Mezei Zoé 3.a, Antal Emma 4.b, Molnár Zsófia 3.a, Tóth Andrea 3.a, Tóth Natasa 4.b, Szénási Blanka 3.a, Prikkel Lea Sára 4.b (a képről hiányoznak: Kecskeméti Anna 3.a, Szőllősi Janka 3.a és Rádi Hanna 3.a)

 

Csapattagok: Sőreghy Nándor 3.b, Zsoldos Samu 3.b, Csomor Ádám 2.b, Kovács László Marcell 1.a, Mezei Ádám 1.a, Halasi Imre 1.c, Tóth Szilveszter 1.c és Perjés Zétény 1.a (a képről hiányzik: Frankó Mátyás 2.b)  

Ebben a tanévben is egy lány csapattal vettünk részt a Kézilabda Diákolimpia III. korcsoportos körzeti döntőjében. Ügyes játékkal III. helyezést értek el. A lányok kitartóan dolgoznak, nagyon szorgalmasan járnak az edzésekre.

 

Csapattagok: Héjjas Nikolett 6.b, Csomor Szonja 6.c, Mezei Zsanett 6.b, Fazekas Petra 6.b, Berkó Ivett 6.c, Kovács Klaudia 6.c, Tamás Netti Éva 6.a, Tóth Lili 6.c, Tóth Katalin 6.c, Kovács Gréta 6.b, Sebők Vivien 6.a (kísérők: Pópa Napsugár 6.c Péter Márta Napsugár 6.b és Farkas Anasztázia 8.a)

A fiúkkal kettő korcsoportban voltunk érdekeltek a Diákolimpián. A III. korcsoportosok II., a IV. korcsoportosok III. helyezést értek el a körzeti döntőben.

 

Csapattagok: Polyák Ádám 4.a, Ecsedi Kristóf 6.a, Bálint Szebasztián 6.c, Bóbis Olivér 5.b, Hegedűs András 6.c, Lakatos Antónió 5.b, Király Bence 6.c, Bonea Konstantin 4.a, Ungor Áron 4.a, Vida Patrik Énok 4.b, Vincze Árpád Bence 4.b, Csépe Bence 5.b, Horváth Jenő 4.c és Botka-Vincze Richárd 5.b

 

Csapattagok: Bátri Milán 8.b, Vida Jonatán 8.b, Marton Márk 8.b, Cseh-Szakáll Milán 7.a, Bognár Bence 7.a, Kovács Tamás 8.b, Csősz Dominik 7.c és Perjés Kenéz 7.b

Fiú és lány kéziseink közül többen a KIKI SKFT. korosztályos csapataiba /Gyermekbajnokság U11, U13, U14, U15 és serdülő/ lettek leigazolva. Sok hétvégi napot áldozva, sok kilómétert leutazva vettünk részt a bajnokságban. Egy, csak izsákiakból álló csapatunk is volt már. Ők az U11 fiú fordulóin mérették meg magukat.

 

Csapattagok: Kovács Barnabás 3.b, Horváth Jenő 4.c, Ungor Áron 4.a, Varga Zoltán 4.a, Mezei Zsigmond Zsolt 3.b, Bonea Konstantin 4.a, Polyák Ádám 4.a, Rácz Regő Keve 3.b, Vida Patrik Énok 4.b, Vincze Árpád Bence 4.b és Botka-Vincze Richárd 5.b

A KIKI egyesület színeiben 2019. január 12-én Eferdingben /Ausztria/ vettünk részt a Panthers Junior Cup 2019 kézilabda tornán. A kupára egy alsós fiú, egy felsős lány és egy felsős fiú csapattal neveztünk, összesen 35 fő izsáki kézilabdás részvételével. Az alsósok csak osztrák, a felsősök szerb /vajdasági magyar/ és osztrák csapatokkal mérkőztek. Az egész napos torna jó hangulatú, sportszerű mérkőzésekkel telt el. Eredményeink: alsósaink II. helyezést értek el, a felsős lányok VI., a fiúk IV. helyezettek lettek.

Szabóné Pápa Edit és Szabó József

 

Szabó József

Lovasoktatás (2017/2018)

Az iskolai oktatás heti 2 órában valósult meg testnevelés órák keretében a Turcsán-tanyán 4 oktatóval és 4 lóval. Az oktatók nagy gondot fordítottak a lovak megismertetésére, megszerettetésére, a velük való viselkedés alapjaira a biztonságos lovaglás érdekében. A lovakat minden gyermek megszerette, megismerte közelebbről is. Megtanulták tisztelni a lovakat, hogy sikeresen tudjanak együttműködni velük.

Játékos formában, egyensúlygyakorlatokkal kezdték a mozgásformák elsajátítását tanulóink. Két-három hónap múlva már mutatkoztak különbségek lovasaink között, oktatóink figyelembe vették ezt továbbhaladásuknál. A többség futószáron a kantárszárakat kezében tartva megtanult tanügetni, néhányan könnyűügetni. A téli hónapokban elméleti oktatásban részesültek, mely azt a célt szolgálta, hogy megismerjék a lófajtákat, színeiket, lósportokat, magyar őseink lovaséletét.

 

Belekóstolhattak a lovak körüli teendőkbe, a lóápolásba. Megtanulták az íj használatát is. Csak néhány gyereknek volt szüksége több bátorításra, odafigyelésre.

Utolsó foglalkozásunkon átismételték az elméleti ismereteket, íjászkodtak, lovaskocsikáztak.

A gyerekek pozitív visszajelzéseiből azt látjuk, hogy szívesen töltötték együtt az időt lovakkal és lovasoktatókkal, várták a lovasórákat. Reméljük, a lovak szeretete, a felelősségteljes lovaglás élménye személyiségüket is pozitívan formálta.

Erősné Solti Gizella, Kovács Edina, Kovács Mónika nevelők