TORNA

LABDARÚGÁS

AEROBIC

KÉZILABDA

LOVASOKTATÁS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aerobic (2017/2018)

13 alsó és 13 felső tagozatos lány jár hetente egy alkalommal aerobic szakkörre. A lányok körében kedvelt a zenés, táncos foglalkozás, lelkesen járnak az órákra. A táncos koreográfiák tanulása, gyakorlása mellett törzsizomzat erősítő gyakorlatokkal és játékos feladatokkal színesítve tartjuk az edzést. Örömmel szerepelt a csoport az iskolai farsangi bálon és az Együtt a Nebulókért jótékonysági rendezvényen. Fellépők: Csomor Emma 3.c, Ungor Bianka 3.c, Mónus Angéla 3.c, Kiss Martina 3.c, Jurászik Rózsa 3.b, Tóth Fruzsina Réka 3.b, Galambfalvi Csenge 2.a, Nagy Vivien Réka 3.c, Kovács Anita Boglárka 5.a, Kapus Anna 2.c, Czompa Mira 3.b, Kis Annamária Magdolna 5.c, Feró Lujza 2.b, Tóth Blanka 2.b, Bócsai Mira Elvira 2.b, Czick Diána 2.b, Bócsai Alexandra 7.b, Lázár Lilla 7.b.

Szabóné Pápa Edit 

 

Labdarúgás (2017/2018)

Az idei tanévben a fiúknál négy (I-IV. korcsoport), a lányoknál három (I., II, és IV. korcsoport) korosztályban indultak szakköri foglalkozások heti 2-2 órában. Főleg az alsós tanulók és az 5-6. osztályosok lelkesedése volt példaértékű, 7-8. osztályra ez egyértelműen alábbhagy, ezért náluk összevont foglakozásokra került sor.

A Bozsik Intézményi Program, a Diákolimpia és a meghívásos versenyek megfelelő versenyzési lehetőséget biztosítottak sportolóinknak. A BIP versenyeket Izsákon rendeztük (22 alkalom), a meghívásos versenyekre önkormányzati, egyesületi és szülői segítséggel jutottunk el. A Diákolimpiára az utazás biztosított volt. A BIP versenyek nem felmenő rendszerűek, diákolimpián pedig a körzeti versenyekig jutottunk. A meghívásos versenyeken szép eredményeket értünk el és számos különdíjat kaptak tanulóink.

Fiú I. korcsoport (1-2. osztály):

Bugac Kupa I. hely

Gólkirály: Frankó Mátyás 1.b

 

Fiú III. korcsoport (5-6. osztály):

Diákolimpia körzeti III. hely

Tavasz Kupa Jakabszállás I. hely

Torna legjobb játékosa: Perjés Kenéz 6.b

Fiú IV. korcsoport (7-8. osztály):

Bugac Kupa III. hely

Gólkirály: Budai Áron 8.b, Torna válogatottjába bekerült: Fekete Lajos 8.c, Patai Rebeka 7.a

 

Grosics Kupa Lakitelek I. hely

Legjobb játékos: Bárdi Áron 8.c

Leány II. korcsoport (3-4. osztály):

Bugac Kupa II. hely

Torna válogatottjába bekerült: Mezei Zoé 2.a

Leány III. korcsoport (5-6. osztály):

Farsangi Kupa Szentkirály III. hely

Leány IV. korcsoport (7-8. osztály):

Bugac Kupa I. hely

Gólkirálynő: Patai Rebeka 7.a

Gréczi Gábor

Torna (2017/2018)

 

Heti rendszerességgel jártak a gyerekek a versenytorna edzésekre. Egyre kevesebb fiú érdeklődik a torna iránt, viszont jelentősen megnőtt a tornaedzésekre járó lányok száma. A lányokkal ebben a tanévben nem indultunk a Diákolimpia versenyein. Meghívásos torna kupán vettünk részt, ahol csapatunk hatodik helyezést ért el.

 

Csapattagok: Antal Emma 3.b, Tóth Lili 5.c, Prikkel Lea Sára 3.b és Balogh Anikó 3.b

A fiúk közül csak a felső tagozatosokkal vettünk részt a versenyeken, a III-IV. korcsoportosok  (7-8. osztályosok) között.

A Fazekas Kupa meghívásos versenyen II. helyezést értek el tornászaink. Az egyéni versenyben két izsáki is felállhatott a dobogóra, Bárdi Áron 8.c II., Vida Jonatán 7.b III. helyezést ért el.

A Diákolimpián a megyei döntőben, az összetett csapatversenyben II. helyezést ért el csapatunk. Az egyéni összetett versenyben Bárdi Áron 8.c II., Vida Jonatán 7.b V. helyezett lett.

A Torna Diákolimpia országos elődöntőjében rutinosan tornáztunk, a csapatversenyben a dobogó III. fokára állhattunk fel! Az egyéni összetett versenyben Bárdi Áron 8.c a VI. legeredményesebb versenyző lett! Ezzel az eredménnyel továbbjutott csapatunk az országos döntőbe!

Budapesten rendezték meg a 2017/18-as tanév Torna Diákolimpia Országos Döntőjét. Az országos döntőben, az izsákiak az összetett csapatversenyben VII. helyezettként zárták a versenysorozatot! Az egyéni összetett versenyben, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, Bárdi Áron 8.c VI. lett!

 

Csapattagok: Csősz Tamás Ferenc 7.b, Vida Jonatán 7.b, Csépe Bence 4.b, Bárdi Áron 8.c, Bencsik István 6.c és Tóth Marcell 5.b

Szabó József

 

Kézilabda (2017/2018)

A kézilabda sport népszerűsége tovább nő az izsáki gyerekek körében. Három csoportban, heti két alkalommal edzhettek kéziseink. Az alsósok közül fiú U9 korcsoportban vettünk részt a Magyar Kézilabda Szövetség szervezésében, a három fordulóból álló, Tiszaföldváron, Mezőtúron és Balatonbogláron megrendezett Sulikézi Fesztiválon. Kéziseink élményszámba menő mérkőzéseket játszottak.

 

Csapattagok: Kresznerits Ákos 3.a, Mezei Zsigmond Zsolt 2.b, Kovács Barnabás 2.b, Polyák Ádám 3.a, Botka-Vincze Richárd 4.b, Ungor Áron 3.a, Vida Patrik Énok 3.b, Vincze Árpád Bence 3.b, Horváth Jenő 3.c és (a képről hiányzik) Bonea Konstantin 3.a és Varga Zoltán 3.a.

Ebben a tanévben már egy lány csapattal is sikerült részt vennünk a Kézilabda Diákolimpia III. korcsoportos lány körzeti döntőjében. Pár hónapnyi gyakorlással a hátuk mögött, nagyon nehéz helyzetben voltak a lányaink. Szerencsére a szenzációs hazai szurkolótábor kitartásra ösztönözte csapatunkat! III. helyezettként zárták a döntőt.

 

Csapattagok: Fazekas Petra 5.b, Kiss Annamária Magdolna 5.c, Csomor Szonja 5.c, Pópa Napsugár 5.c, Édes Hanna Zsófia 5.b, Péter Márta Napsugár 5.b, Tóth Katalin 5.c, Kovács Klaudia Anita 5.c, Tercsi Borbála 5.c, Tóth Lili 5.c, Berkó Ivett 5.c, és (a képről hiányzik) Mezei Zsanett 5.b.

Fiú kéziseink közül többen a KIKI SKFT. korosztályos csapataiba /U12, U14 és ifjúsági/ lettek leigazolva. Így ők a Magyar Kézilabda Szövetség bajnoki fordulóiban is részt tudtak venni.

Iskolánkat a Kézilabda Diákolimpia fiú IV. korcsoportos körzeti döntőjében képviselték. Igazi, kemény küzdelemmel járó, élvezetes kézilabda mérkőzéseket játszottak. Csapatunk II. helyezést ért el.

 

Csapattagok: Marton Márk 7.b, Vida Jonatán 7.b, Csősz Dominik 6.c, Fekete Lajos 8.c, Csomor Zsombor 8.c, Bátri Milán 7.b, Varga Zsolt 8.c, Deák Dominik 8.c, Bárdi Áron 8.c és Perjés Bendegúz 8.c.

Szabó József

Lovasoktatás (2017/2018)

Lovasoktatás

Az iskolai oktatás heti 2 órában valósult meg testnevelés órák keretében a Turcsán-tanyán 4 oktatóval és 4 lóval. Az oktatók nagy gondot fordítottak a lovak megismertetésére, megszerettetésére, a velük való viselkedés alapjaira a biztonságos lovaglás érdekében. A lovakat minden gyermek megszerette, megismerte közelebbről is. Megtanulták tisztelni a lovakat, hogy sikeresen tudjanak együttműködni velük.

Játékos formában, egyensúlygyakorlatokkal kezdték a mozgásformák elsajátítását tanulóink. Két-három hónap múlva már mutatkoztak különbségek lovasaink között, oktatóink figyelembe vették ezt továbbhaladásuknál. A többség futószáron a kantárszárakat kezében tartva megtanult tanügetni, néhányan könnyűügetni. A téli hónapokban elméleti oktatásban részesültek, mely azt a célt szolgálta, hogy megismerjék a lófajtákat, színeiket, lósportokat, magyar őseink lovaséletét.

 

Belekóstolhattak a lovak körüli teendőkbe, a lóápolásba. Megtanulták az íj használatát is. Csak néhány gyereknek volt szüksége több bátorításra, odafigyelésre.

Utolsó foglalkozásunkon átismételték az elméleti ismereteket, íjászkodtak, lovaskocsikáztak.

A gyerekek pozitív visszajelzéseiből azt látjuk, hogy szívesen töltötték együtt az időt lovakkal és lovasoktatókkal, várták a lovasórákat. Reméljük, a lovak szeretete, a felelősségteljes lovaglás élménye személyiségüket is pozitívan formálta.

Erősné Solti Gizella, Kovács Edina, Kovács Mónika nevelők