Média szakkör

(2019/2020)

Média szakkör

A 2019/2020-as tanévben az igényeinknek megfelelő, rendezett, jó körülmények között kezdtük meg. Munkánkat zökkenőmentesen végezhettük a corona vírus okozta egészségügyi vészhelyzet bejelentéséig.

Kiemelt feladatunknak tekintettük a Táncsics SR suli rádió működtetését. Iskolában a technikai feltételek biztosítottak a rádió stúdióval. Lelkes riportereink, Szabó Milán, Bránya Adrienn, Kiss Bálint, Bartek Viktória, Tóth Katalin, valamint az első félévben Fejszés Gábor technikus rátermett, kiváló munkája eredményeként a mindennapi adásaink népszerűsége tovább erősödött. Műsorainkat nemcsak önállóan szerkesztették, vágták, hanem az élőadásokban is profi módon teljesítettek.

A szakkör eredményes működéséhez támogatóink aktív segítsége is kellett, amit tisztelettel megköszönünk. Ebben a tanévben munkánkat támogatták: a Kiskőrösi Tankerületi Központ, Izsák Város Önkormányzata, a szülői munkaközösség, az ITV, valamint Szénási Sándor elektroműszerész. Izsák város Önkormányzata egy komoly „profi” kamerával lepte meg stábunkat, amivel régi álmunk vált valósággá Ezúton is kérem valamennyi támogatónkat, hogy a Kölyök TV, és a suli rádió működését a lehetőségükhöz mérten, a következő tanévben is támogassák.

Az elmúlt tanévben sok érdekes riportot, interjút, tudósítást készítettünk, a teljesség igénye nélkül csak néhányat említek meg: Riportjaink közül kiemelném, Papp Zsuzsanna Kecskeméti Bábszínházat bemutató, Galambfalvi Csenge és Papp Zsuzsanna Városi Vegyeskar hangversenyét bemutató, Balogh Babett Anna Kiskőrösi Tankerület felsős szavaló verseny Kiskunhalason megrendezett döntőjét bemutató, valamint Bartek Viktória az izsáki vállalkozók által szponzorált Bíró Melinda ifjúsági teniszezőt és a tenisz sportot népszerűsítő munkáit. Sajnos a második félévre tervezett programjainkat, terveinket az egészségügyi vészhelyzet miatt nem tudtuk megvalósítani.

A szakkörnek 21 tagja van, valamennyien iskolánk tanulói. Külön kiemelném, hogy kis csapatunkban a 4. osztályostól minden évfolyam tanulói, valamint a többségi iskola és az eltérő tantervű tagozat tanulói dolgoznak együtt jó hangulatban, és nagy aktivitással, hatékonyan és eredményesen. Munkájukat itt is szeretném megköszönni.

Ebben a tanévben négy aktív tagunk fejezte be tanulmányait és ballagott el, Szabó Milán, Bránya Adrienn, Kiss Bálint, valamint Balogh Babett Anna több éves munkájukkal járultak hozzá a média szakkör, a Kölyök TV, a sulirádió által elért eredményeihez. A lelkes tevékenységüket megköszönve, további tanulmányaikhoz sok sikert kívánunk.

 

Némedi János

a média szakkör vezetője