Kerékpározással a környezettudatosságért Izsákon

 

A Táncsics Mihály Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Diákotthon (jogutód Izsáki Általános Művelődési Központ, 6070 Izsák, Kossuth L. u. 39.), pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Környezet és Energia Program keretében (KEOP) meghirdetetett „Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek beszerzésére” elnevezésű pályázati felhívásra.

Az elnyert támogatás összege: 9.997.800.-Ft

A támogatás mértéke: 95%.

A projekt összköltsége 10.524.000.-Ft.

 

Pályázat azonosítószáma: KEOP-6.2.0/A/09-2010-0124

 

Az Intézmény a két feladatellátási helyén az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az Energia Központ Nonprofit Kft. (1134 Budapest, Váci út 45. A/6) közreműködésével a pályázat keretében összesen 100 (60+40) férőhelyes fedett kerékpártároló kialakítását valósította meg. A tároló rozsdamentes anyagból készült, alja térkővel borított, oldalról műanyag fal borítja. Így az időjárás viszontagságoktól védett helyen lehet elhelyezni az iskolába érkező tanulók, dolgozók kerékpárjait. A tárolók építése mellett a kerékpárral érkezők részére is tisztálkodási lehetőséget biztosító öltözők és mosdók is megújultak.

A projekt célja, hogy népszerűsítse a kerékpáros közlekedést. A projekt a fenntartható életmód, a fenntartható közlekedés és a környezetvédelem előtérbe helyezésével fontos része a település környezettudatos szemléletformálásának.